Skip to main content

Ըմպելիքներ

Մրգային կամ հատապտղային կիսել

Միրգ՝ ծիրան, խնձոր, տանձ, դեղձ, բալ, սալոր կամ այլ՝ 25-50 գ կամ հատապտուղ՝ ազնվամորի, մոշ, մորի, կարմիր կամ սև հաղարջ կամ այլ՝ 30 գ, ջուր՝ 100 մլ, կարտոֆիլի ալյուր՝ 1 թեյի գդալ:

Միրգը կամ հատապտուղը լավ լվանալ, ցողել եռման ջրով, քերել և քամել հյութը: Հատապտղի կամ մրգի քերուկին ավելացնել եռման ջուր, եփել 5-10 րոպե, խառնելով ավելացնել սառը ջրում լուծված կարտոֆիլի ալյուրը, հասցնել եռման աստիճանի, ավելացնել քամած հյութը, վերցնել կրակից և սառեցնել:

 

Կոմպոտ թարմ մրգերից

Միրգ՝ ծիրան, տանձ, դեղձ, բալ, սալոր կամ այլ՝ 30-50 գ, ջուր՝ 100 մլ: Միրգը լավ լվանալ, մաքրել, կտրատել և եփել ջրով, վերցնել կրակի վրայից և սառեցնել:

 

Ըմպելիքների բաղադրատոմսեր բալիկների համար

Բաղադրատոմսեր